2018 Rusya Dünya Kupası ve Türk vatandaşlarına seyahat uyarısı

Bu yazıyı erken bir tarihte hazırlamamızın sebebi Rusya da iş yapan yatırımcılarımızın ve çalışan vatandaşlarımızın ,okuyan öğrencilerimizin deport riski ile karşı karşıya kalmalarını engellemek ve uyarmak amaçlıdır.
25.05.2018 ve 25.07.2018 tarihleri arasındaki Rusya ziyaretlerinize şimdiden hazırlıklı olunuz.
18 Temmuz 2016 tarihli ve 109-FZ numaralı federal kanunun 20. Maddesine göre ; Rusya Federasyonu sınırlarından giriş yapan bir yabancı ,ülkede bulunacağı süre boyunca ikamet edeceği adresi 7 iş günü içerisinde göçmen bürolarına bizzat başvurarak veya pota ile bildirmek zorundadır.
Yukarıda bahsi geçen ilgili kanunun 9.geçici maddesi Fifa 2018 Dünya Futbul Şampiyonası organizasyonuna gönderme yaparak ,ilgili turnuva tarihlerinde sıra dışı uygulama yapılacağını söylemektedir.Bu maddeye dayanılarak 09.05.2017 tarihinde 202 numaralı genelge yayınlanmıştır.
Bura da (kısa özet ile ) Dünya kupası organizasyonun da Rusya da olağanüstü hal uygulamasına benzer önlem ve çalışmaların devreye gireceği anlatılmaktadır.
Turnuvanın gerçekleşeceği şehirler de ; EKATERİNBURG,KALİNİNGRAD,HİJNIY NOVGOROD,MOSKOVA,VOLGOGRAD,ROSTOV-NA DANU,ST.PETERSBURG,SARANSK,SOÇİ,SAMARA şehirlerinde yabancıların süreli ikamet adreslerini (yani register kaydı) bildirmeleri için ülkeye girişten itibaren sadece 24 saat süre tanınacaktır.Hafta sonu olan günler de bu kurala dahildir.Göçmen büroları ve polis merkezleri turnuva döneminde hafta sonu izini kullanmadan çalışacaklardır.
Bu ikametgah bildirimini posta ile kabulü olmayacaktır.Yabancı ülke vatandaşı ya bizzat kendisi göçmen bürosuna bildirimi yapacak veya ikamet edeceği yerin sahibi veya yetkilileri bu bildirimi yapacaktır.
Bu kurallar Beyaz Rusya,Ukayna ve diğer özel hafifletilmiş vize rejimi olan ülke vatandaşlarını da kapsayacaktır. Fifa görevlileri,Fifa alt kurum çalışanları,Turnuvaya katılan ülke takımlarının sporcuları ve teknik ekibi,Turnuvaya katılan sponsor firma yetkilileri , sığınmacılar ve iltica edenler bu kurlalar dışında tutulacaktır.
Özel rejim uygulanacak tarihler 25.05.2018 ve 25.07.2018 arasındadır.Bu tarihlerde Rusya ya seyahat planı olan tüm vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını tavsiye etmekteyiz.